Meerpuntssluiting / 3 puntssluiting

Een meerpuntssluiting is een insteekslot wat over de hele lengte van de deur is ingefreesd, dit insteekslot sluit op 3 punten in het kozijn.

3 puntssluitingen worden tegenwoordig veel toegepast in nieuwbouwwoningen, wij plaatsen regelmatig 3 puntssluitingen in deuren waar een enkel insteekslot inzit of waar een ouderwets oplegslot op is geschroefd.

Meerpuntssluiting is een slot wat op meerdere punten sluit, de eerste modellen kwamen met blokschoten die zwaar draaide en die na een jaar of 10 de geest gaven en vervangen moesten worden, de hedendaagse meerpuntssluitingen zijn uitgevoerd met haken draaien soepel en gaan als ze een of twee maal per jaar gesmeerd worden decennia’s mee.

In het kozijn worden metalen bakken ook wel sluitkommen genoemd  gemonteerd, die het kozijn moeten verstevigen, tevens zorgen de  sluitkommen er voor dat men de schoten / haken niet kan bereiken en deze terug kan slaan.

Mocht er een slot aan vervanging toe zijn dan is een meerpuntssluiting een perfecte vervanging , dit is wel een slot wat je zonder de juiste ervaring en gereedschap niet zelf moet plaatsen, onze monteurs hebben de ervaring en de juiste apparatuur om een meerpuntssluiting perfect te plaatsen, kortom een meerpuntssluiting  in combinatie met anti-kerntrek beslag  is een perfecte beveiliging van een deur.

Een defect aan uw 3 puntssluiting kan door meerdere oorzaken komen. Bij het vervangen van uw sluiting kijken wij altijd wat het defect heeft veroorzaakt, om zo te kunnen voorkomen dat het nogmaals gebeurd.

Meerpuntssluiting met kerntrekbeveiliging

Wat wel vaak een probleem is bij 3 puntssluitingen, is dat het beslag niet is aangepast aan de huidige inbraakmethode’s. Dit is simpel op te lossen door het beslag te vervangen door beslag wat voorzien is van een anti-kerntrek inrichting.

Mocht u meer informatie willen dan kunt u natuurlijk altijd met ons bellen! ✆ 010-2222559 of u kunt ons een ✉ mail sturen.

Meerpuntssluiting

Ons erkende monteur is hier bezig met het afmeten van de freesmal. Hierna brengt hij de freesmal aan en stelt hij de slotkast frees af.

Meerpuntssluiting

Onze monteur freest nu de gaten in de deur voor de cilinder, de krukgaten en de voorplaat.

Meerpuntssluiting

Het slot is nu perfect en vakkundig ingefreesd. Rest het infresen van de sluitkommen in het kozijn.
Werkzaamheden zijn nu afgerond, weer een deur beveiligd door Aanpak & Lockit Slotenmakers.

Bel ons