Penslot

Penslot ook wel steekslot genoemd , het was Zeiss Ikon die in de jaren 80 met dit slot op de markt Penslotkwam de type aanduiding van dit slot is 211D eigenlijk bedoeld voor kastdeur sloten maar deze sloten werden toch veelal in deuren geplaatst. Het zwakke punt van deze sloten is dat ze meestal zonder beslag en zonder sluitkom in deuren worden geplaatst met als gevolg dat als er een inbraakpoging ondernomen wordt dat meestal de deur uitscheurt. Dit is te voorkomen met beslag wat de zwakke plek opheft in de deur waar het penslot ingeboord is, als dat is opgeheven door veiligheidsbeslag dan is het vaak het kozijn wat het begeeft daar zijn weer sluitkommen voor om dat te verstevigen dan denk je veilig te zitten breken de hardstalen pennen uit de zachtmetalen grondplaat waar ze invalt gedrukt zijn. Om een lang verhaal kort te maken niet gebruiken als u serieus wat aan veiligheid wil doen.

Penslot sleutel

Een penslot sleutel heeft 4 kanten waardoor de punt lijkt op een plus-teken.
De sleutel word een halfslag gedraaid waarmee er twee metalen pennen het kozijn in gaan.
Het slot word gemonteerd met een afdekplaat en in het kozijn zit een metalen sluitkom waar de twee pennen in vallen als de deur op slot gedraaid word.

Een penslot is zeer ongeschikt voor meervoudig gebruik, bijvoorbeeld in huizen of gebouwen waar men de hele dag door, het slot opent en sluit. Is dit het geval, kies dan voor een ander slot.

Wel of geen (steek)penslot?

Als u uw huis serieus wilt beveiligen, kies dan voor een bijzetslot of een meerpuntssluiting met anti-kerntrek beslag.

Mocht u toch willen kiezen voor een penslot of twee pensloten, deze type sloten zijn ook gelijksluitend leverbaar dus met dezelfde sleutel te bedienen.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

📞 010-2222559

Bel ons