Penslot

Een penslot (ook wel steekslot genoemd) wordt veelal gebruikt in kastdeur sloten. Toch zien we deze sloten ook vaak terug in deuren.

Het was Zeiss Ikon die in de jaren ’80 met dit slot op de markt kwam. Het zwakke punt van dit slot is dat het meestal zonder beslag en sluitkom in de deur wordt geplaatst. Gevolg: een deur die uitscheurt bij een inbraakpoging.

Dit is te voorkomen door het aanbrengen van veiligheidsbeslag . Dit heft de zwakke plek op in de deur waar het penslot is ingeboord. Voor de bescherming van het kozijn kunnen ter versteviging sluitkommen worden aangebracht. Toch raden wij aan dit type slot niet te gebruiken. De hardstalen pennen breken vrij gemakkelijk uit de zachtmetalen grondplaat . Kortom: voor uw veiligheid is dit type slot niet de beste optie.

1 / 3

Voordelen penslot

Een penslot is betaalbaar. U heeft voor € 129,- al een enkel penslot en voor € 169,- twee pensloten. Pensloten zijn gelijksluitend leverbaar. Zo kunt u beide sloten met dezelfde sleutel bedienen. Steeksloten (pensloten) zijn vrijwel op elke type deur te monteren.

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is onze nieuwe winkel te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

2 / 3

Nadelen penslot

Als u uw huis serieus wilt beveiligen, kies dan voor een bijzetslot of een meerpuntssluiting met anti-kerntrek beslag.

Mocht u toch willen kiezen voor een penslot of twee pensloten? Deze type sloten zijn ook gelijksluitend leverbaar en dus met dezelfde sleutel te bedienen.

Het was Zeiss Ikon die in de jaren ’80 met dit slot op de markt kwam. Het zwakke punt van dit slot is dat het meestal zonder beslag en sluitkom in de deur wordt geplaatst. Gevolg: een deur die uitscheurt bij een inbraakpoging.

Een penslot is zeer ongeschikt voor meervoudig gebruik. Bijvoorbeeld in huizen of gebouwen waar men de hele dag door het slot opent en sluit. Is dit het geval? Kies dan voor een ander slot.

Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

3 / 3

Penslot sleutel

Een penslotsleutel heeft vier kanten, waardoor de punt lijkt op een plus-teken. De sleutel wordt een halfslag gedraaid, waardoor twee metalen pennen het kozijn in gaan. Het slot word gemonteerd met een afdekplaat. In het kozijn wordt een metalen sluitkom geplaatst waar de twee pennen in vallen als de deur op slot gedraaid wordt.

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons