Penslot

Een penslot (ook wel steekslot genoemd) wordt veelal gebruikt in kastdeur sloten. Toch zien we deze sloten ook vaak terug in deuren.

Het was Zeiss Ikon die in de jaren ’80 met dit slot op de markt Penslotkwam. Het zwakke punt van dit slot is dat het meestal zonder beslag en sluitkom in de deur wordt geplaatst. Gevolg: een deur die uitscheurt bij een inbraakpoging.

Dit is te voorkomen door het aanbrengen van veiligheidsbeslag . Dit heft de zwakke plek op in de deur waar het penslot is ingeboord. Voor de bescherming van het kozijn kunnen ter versteviging sluitkommen worden aangebracht. Toch raden wij aan dit type slot niet te gebruiken. De hardstalen pennen breken vrij gemakkelijk uit de zachtmetalen grondplaat . Kortom: voor uw veiligheid is dit type slot niet de beste optie.

Penslot sleutel

Een penslotsleutel heeft vier kanten, waardoor de punt lijkt op een plus-teken. De sleutel wordt een halfslag gedraaid, waardoor twee metalen pennen het kozijn in gaan. Het slot word gemonteerd met een afdekplaat. In het kozijn wordt een metalen sluitkom geplaatst waar de twee pennen in vallen als de deur op slot gedraaid wordt.

Een penslot is zeer ongeschikt voor meervoudig gebruik. Bijvoorbeeld in huizen of gebouwen waar men de hele dag door het slot opent en sluit. Is dit het geval? Kies dan voor een ander slot.

Wel of geen (steek)penslot?

Als u uw huis serieus wilt beveiligen, kies dan voor een bijzetslot of een meerpuntssluiting met anti-kerntrek beslag.

Mocht u toch willen kiezen voor een penslot of twee pensloten? Deze type sloten zijn ook gelijksluitend leverbaar en dus met dezelfde sleutel te bedienen.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

📞 010-2222559

Bel ons