Oplegslot

Een oplegslot is een slot dat op de binnenzijde van de deur is gemonteerd. Het is een slot uit het verleden, dat in de tegenwoordige nieuwbouw niet meer wordt gebruikt. Oplegsloten worden nog wel gemaakt, maar dan voornamelijk ter vervanging van defecte en/of versleten oplegsloten.

Een oplegslot is niet bepaald veilig en het is dan ook aan te bevelen om de inbraakwering van een deur niet volledig af te laten hangen van een oplegslot. Beter is het om of het oplegslot te laten vervangen door een meerpuntssluiting of om bij een bestaand oplegslot twee inbraakwerende bijzetsloten bij te laten plaatsen.

Er is steeds minder keuze in oplegsloten. In het verleden werden door Zeiss Ikon, Lips en Wilka mooie en zware oplegsloten gemaakt. Tegenwoordig zijn er veelal standaard oplegsloten van de merken Yale, Cisa, S2. Alleen Lips heeft nog één ‘zwaar’ oplegslot; de 1743. Helaas is dit type slot de afgelopen jaren aangepast, waardoor het zwakker is geworden. Productiekosten zijn voor het moederbedrijf Assa Abloy klaarblijkelijk belangrijker dan kwaliteit.

U denkt dat u een ouder model Lips oplegslot moet laten vervangen? Omdat u uw sleutels kwijt bent of de cilinders versleten zijn? Beter is het alleen de cilinders van het oplegslot te laten vervangen, zodat u de goede kwaliteit van het oude Lips oplegslot behoudt. U bent dan ook nog voordeliger uit.

Veel slotenmakers willen enkel sloten vervangen. Wij doen ook aanpassingen en voeren verbeteringen uit aan bestaande sloten.

Bel ons