Oplegslot

Een oplegslot is een slot zoals de naam het al zegt een slot wat op de binnenzijde van de deur gemonteerd wordt het is een slot uit het verleden wat in nieuwbouw niet meer gebruikt wordt, oplegsloten worden nog wel gemaakt maar dan voornamelijk voor vervanging van defecte en of van een versleten oplegslot.

De veiligheid van een oplegslot is niet geweldig en het is niet aan te bevelen om de inbraakwering van een deur volledig af te laten hangen van een oplegslot, dan is het beter om of het oplegslot te vervangen door een meerpuntssluiting of om het bestaande oplegslot te laten zitten en 2 inbraakwerend bijzetsloten bij te plaatsen.

In oplegsloten worden de keuzes minder, werden er vroeger mooie en zware oplegsloten gemaakt door Zeiss Ikon, Lips en Wilka. Tegenwoordig zijn er de standaard oplegsloten van Yale, Cisa, S2 en dat soort merken en heeft alleen Lips nog een “zwaar” oplegslot; de 1743, helaas is dat slot in de afgelopen jaren aangepast wat het zwakker heeft gemaakt, productiekosten zijn voor Assa Abloy klaarblijkelijk belangrijker dan kwaliteit.

Wilt u een ouder model Lips oplegslot vervangen vanwege vermissing sleutels of omdat de cilinders versleten zijn dan kunt u beter alleen de cilinders van het oplegslot laten vervangen zodat u de goede kwaliteit van het oude Lips oplegslot behoudt en u bent dan ook nog voordeliger uit.

Waar andere “slotenmakers” alleen maar kunnen vervangen daar doen wij aanpassingen en voeren verbeteringen uit, met altijd het belang en de veiligheid van de klant voorop.

Bel ons