Het aanbrengen van beveiligingen

Inbraakbeveiliging is maatwerk. Inbraakbeveiliging is niet binnen een normering te vangen, een normering van bijvoorbeeld het PKVW Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze gaat uit van een minimale inbraakwering van 3 minuten, dit wordt getest met een vaststaande set gereedschap, zodra een inbreker met zwaarder gereedschap komt of met een methode waar men niet op heeft getest, is de inbreker vaak binnen een minuut binnen.

Wij kijken anders. Net als Borg kijken wij naar de omgeving en de ligging van het te beveiligen gebouw, daarna bepalen we de kans op een inbraak en stellen we vast tegen welk soort inbreker het object beschermd moet worden. De gelegenheid inbreker is snel op andere gedachte gebracht die volgt de weg van de minste weerstand en gaat als het bij de buren makkelijker is bij de buren op visite.

Nog steeds worden veel mensen getroffen door woninginbraken. Met onze hulp komen de inbrekers er niet meer in! Wij geven u geheel vrijblijvend inbraakbeveiliging advies bij u op locatie.

Tips

Iedereen is al bekend met de tip: Sluit alle ramen en deuren als u van plan bent om weg te gaan. Of zorg ervoor dat u een lichtje aan laat staan om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. En natuurlijk zorgt u ervoor dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Maar zelfs ondanks deze tips wordt er nog steeds ingebroken. Daarom 4 tips om uw pand beter te beveiligen tegen inbraak.

Vervang uw sloten en gebruik deze ook

De makkelijkste optie om uw inbraakbeveiliging te verhogen is natuurlijk het vervangen van uw sloten. De inbreker gaat altijd op zoek naar de pad van de minste weerstand. Hoe vervelend het ook klinkt, maar als u betere sloten heeft dan de buren, slaan ze u waarschijnlijk over. Bij oude huizen zijn er vaak nog oude typen sloten aanwezig. Deze sloten zijn voor inbrekers een makkelijk doelwit om naar binnen te komen, doordat de cilinders van deze sloten makkelijk af te breken zijn. De nieuwe generatie sloten zijn voorzien van een cilindertrekbeveiliging. De cilindertrekbeveiliging op de sloten zorgt ervoor dat inbrekers minder snel de cilinder in het slot kunnen afbreken. Zo’n maatregel verhoogt de tijd om binnen te komen aanzienlijk, waardoor uw woning minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers. Draai uw sloten wel altijd op slot. Al heeft u een meerpuntssluiting met anti-kerntrekbeslag op uw deur, als u de sloten niet gebruikt, zijn de sloten totaal nutteloos.

Plaats schemersensors

De tweede tip voor een betere inbraakbeveiliging is het laten plaatsen van schemersensors. Een goed verlichte huis, wordt in het algemeen sneller overgeslagen door de inbreker. Dit omdat er meer kans is dat de inbreker wordt gezien. Het plaatsen van een schemersensors in huis kan ddus inbrekers afschrikken. De lichten worden automatisch ingeschakeld bij beweging of als het buiten donker begint te worden. Zo maken schemerschakelaars uw huis minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Camerabewaking

Wij zijn geen fans van camerasystemen. Aan de ene kant houden inbrekers er natuurlijk niet van om opgenomen te worden terwijl ze bezig zijn, aan de andere kant zorgen wij er voor dat de inbreker niet binnen komt. Door een camera te plaatsen die gericht is op de voordeur of uw achtertuin, schrikt dat natuurlijk inbrekers wel weer af. Ook kan het geen kwaad om een eventuele camera te plaatsen binnen het huis, gericht op de achterdeur of de voordeur. Veel mensen zijn van mening dat camera’s te duur zijn, dat hangt af van het systeem dat u kiest. Er bestaan zoveel soorten camera’s dat de prijzen verschillen van goed betaalbaar tot uitermate duur. Wij besteden het installeren van camera- of alarmsystemen vrijwel altijd uit. Wij zijn slotenmakers en vinden dit werk meer passen bij installateurs.

Mocht u gebruik gaan maken van camerabewaking buiten de deur, hou er dan rekening mee dat u een sticker moet plaatsen waarop staat dat er camerabewaking aanwezig is, dit in verbandd met privacy rechten.

Beveiligen d.m.v. alarmsysteem

U kunt natuurlijk ook een alarmsysteem laten plaatsen. Dit vinden wij eigenlijk een beetje onzinnig. Een alarmsysteem is niets anders dan een toeter die afgaat wanneer de inbreker binnen is. Wij zorgen ervoor dat een inbreker niet binnen komt. Het nadeel van een alarmsysteem is ook nog eens dat het een relatief geprijsde investering is. Zo kunt u kiezen voor systemen die een melding naar uw mobiel sturen als er iets verdachts gaande is in huis, dit geeft u de mogelijkheid om op tijd te handelen en eventueel de politie te informeren. Er bestaan natuurlijk ook minder uitgebreide systemen die daarmee ook goedkoper zijn. Wij vinden dat u voor het geld, beter uw object kan laten beveiligen. Zo komt de inbreker niet binnen en zo hoeft er ook geen alarmsysteem geplaatst te worden.

/ 5

Secustrip/Anti-inbraakstrip

Een secustrip / anti-inbraakstrip is een hardstalen strip uit twee delen die over de naad tussen de deur en het kozijn valt, om op die manier tegen te gaan dat inbrekers met behulp van een schroevendraaier, breekijzer of plastic kaart de deur kunnen openen.

De twee hardstalen strips van de secustrip /anti-inbraakstrip vallen in elkaar bij het sluiten van de deur. Hierdoor is de kier van de deur volledig afgedekt waardoor inbrekers dit niet meer kunnen gebruiken om toegang te krijgen.

Nieuwe winkel Nesselande:

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is onze nieuwe winkel  te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

/ 5

Dievenklauwen

Bij een naar buiten draaiende deur (of raam), zit het draaigedeelte van het scharnier aan de buitenkant. Hierdoor is dit gemakkelijk door dieven te bereiken, waardoor het kan worden gesloopt om aan de scharnierkant van de deur toegang te krijgen. Wanneer het scharnier verwijderd is kan de deur gemakkelijk uit het kozijn gehaald worden. Een dievenklauw is een stalen pen die er voor zorgt dat de deur niet simpelweg kan worden open gemaakt door het verwijderen of demonteren van het scharnier.

De dievenklauw kan ook aan het scharnier zijn toegevoegd, hierdoor is geen extra montage benodigd, en is de deur direct een stuk beter beveiligd dat met reguliere scharnieren.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

/ 5

Kluis of brandwerende kast

Een brand- en brandwerende kast (kluis) om kostbare en of dierbare spullen veilig in op te bergen is in de meeste gevallen afdoende. Bij de aanschaf van een kluis is het belangrijk van te voren de waarde en het volume te bepalen van de goederen die er in worden opgeborgen. Nog een belangrijk punt: een kluis dient altijd te worden vastgezet, al weegt hij meer dan 1000 kilo.

Helaas constateren wij maar al te vaak dat er niet goed wordt nagedacht bij de aanschaf van een kluis. Een brandwerende kluis is meestal niet inbraakwerend en een inbreker heeft deze dan ook binnen vijf minuten open. Er zijn braak- en brandwerende kasten waar zelfs een specialist twee dagen voor nodig heeft om hem open te breken. Wij hebben alle middelen en tijd om uw kluis vakkundig te kunnen openen, als het kan zonder schade.

Onze services:

 Al 30 jaar leidinggevend
 Heldere vaste tarieven
 Géén verrassingen achteraf
 Erkende en professionele monteurs
 Levering uit eigen voorraad

/ 5

Panic rooms

Wat we tegenwoordig steeds meer zien zijn zogeheten ‘panic rooms’: versterkte ruimtes in een woning of bedrijfspand waar dure objecten veilig in kunnen worden opgeborgen. Bewoners en medewerkers vinden in deze ruimte een veilig heenkomen in geval van binnendringen of een overval.

Een “panic room” geeft u de benodigde tijd om de politie te bellen. Deze ruimtes kunnen we, indien nodig, zelfs kogelwerend uitvoeren. Wordt de woning of bedrijfspand met dit soort draconische maatregelen niet een soort fort? In de praktijk valt dit reuze mee. Over het algemeen zijn de aanpassingen niet echt zichtbaar en vallen ze niet direct op. Vaak is een verstevigde ruimte ook niet echt nodig en is een lichte aanpak van inbraakbeveiliging voldoende.

/ 5

Ons specialisme

De groep beroepsinbrekers die het voorzien hebben op inbraken waar voor miljoenen te stelen is zijn tegen te houden hier komt wel veer meer voor kijken zoals bouwkundige maatregels zoals zwaar inbraakvertragend of kogelwerend glas, inbraakwerende deuren i.c.m. rolluiken, mistgeneratoren en alarmsystemen, kortom als u het wilt komen ze er nooit meer in, onze haren gaan overeind staan als we de slogan horen van “als ze willen dan komen ze er toch wel in”. Onze inbraakbeveiliging advies zorgt ervoor dat ze niet meer binnen komen!

Beste materialen
Een goede beveiliging zorgt er voor dat uw eigendom geen bunker of gevangenis wordt. Het begint altijd met het gebruik van het beste materiaal bij het afsluiten van deuren en ramen en dit ook duidelijk zichtbaar aan te brengen. Gelegenheidsdieven (in zo’n 95% van alle gevallen) die dit aan de buitenzijde zien, zijn dan al niet meer geïnteresseerd. Beveiligen kan vaak ook heel elegant worden toegepast. Uiteraard zorgen wij er voor dat u geen cipier wordt met bossen sleutels. Eén sleutel voor de buitenkant, waarmee u alle sloten kunt openen en maximaal één sleutel voor eventuele raam of schuifpui-sloten.

Zwaardere middelen
Voor een inbreker die op zoek gaat naar een buit met een hogere waarde zijn zwaardere inbraakwerende maatregelen nodig. Zwaardere sloten in combinatie met een alarminstallatie bijvoorbeeld. Hiermee wordt de inbreker al gedetecteerd voordat hij binnen is. Ook inbraakvertragend glas of glasverbetering met inbraakwerend folie is mogelijk. Daarnaast kunnen we rookgeneratoren plaatsen die het pand binnen tien seconden vol met rook zetten. De inbreker kan dan niets meer waarnemen.

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons