Cilinderslot vervangen

Cilinderslot vervangen

Het vervangen van een cilinderslot is voor ons dagelijks werk. Cilindersloten zijn er in vele soorten en maten, van een standaard profielcilinder tot een SKG3 gecertificeerde cilinder met anti-kerntrek inrichting (beveiliging tegen het uit het slot trekken van uw deur).

Wat voor cilindersloten zijn er?

De standaard profielcilinders:

  • Eigenlijk zijn deze niet meer van deze tijd, veelal te openen met een normaal boortje of simpel te manipuleren.

De SKG3 cilinders:

  • Deze cilinders bieden goede weerstand tegen boren en tegen het trekken van de cilinders.

De gecertificeerde SKG3 cilinders:

  • Desbetreffende cilindersloten bieden goede weerstand tegen boren en trekken, tevens is het dupliceren van de sleutels beveiligd, alleen op vertoon van het certificaat kunnen sleutels gedupliceerd worden.

Insteek cilinderslot:

  • Dit is het slot wat in de deur is gemonteerd, hier zijn ook vele verschillende soorten in, van simpele niet gekeurde sloten tot SKG3 meerpuntsluitingen. Een goed insteekslot met SKG3 daar zijn er niet veel van, Nemef 4319 is er één van en dit is een mooi zwaar hoofdslot.In de meerpuntssluitingen komen we veel SKG3 sloten tegen, HMB verkoopt mooie degelijk SKG3 meerpuntssluitingen, deze worden gemaakt door Nemef gaan bijna nooit kapot en zijn tot in lengte van dagen leverbaar.

Cilinderoplegslot:

  • Oude sloten die we nog veel tegenkomen in oude steden, Cisa en Yale maken een standaard oplegslot waar ze de afgelopen 50 jaar niets aan hebben veranderd, Lips maakt een oplegslot wat voldoet aan het SKG, wat jammer is dat de prijs van het Lips oplegslot stijgt en de kwaliteit daalt. De schoten waren vroeger van messing en nu van zamac, de wanden van de slotkast is dunner geworden.

Zelf vervangen of laten vervangen?

Als u een advies wilt stuur ons een foto van uw slot en wij geven u een advies.

Zelf een cilinderslot vervangen is zeker mogelijk. Een oplegslot wordt al stukken lastiger, desbetreffend slot kunt u beter niet zelf vervangen. Stuur ons een foto van de voorkant, zijkant en achterkant van het slot en wij kunnen u adviseren.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan https://www.lockit.nl/sloten-vervangen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bel ons