Schuifpui reparatie en beveiliging

Problemen met uw schuifpui? Kan de pui niet meer goed schuiven of is het hefboomsysteem defect? Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van alle typen schuifpuien. De meest voorkomende reparaties zijn vaak aan houten- én kunststof schuifpuien. Maar ook voor problemen met uw aluminium schuifpui kunt u bij ons terecht.

Wilt u een afspraak maken? Bel of mail dan direct met Aanpak & Lockit Slotenmakers. Email: info@lockit.nl | Telefoonnummer: 010-2222559. U krijgt direct één van onze medewerkers (Cor of Pim) aan de lijn. Bij ons geen belcentrales.

Schuifpui Reparatie-Lockit

Schuifpui reparatie

Heeft u een schuifpui die lastig opengaat of zit de schuifpui vast? Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het repareren van schuifpuien en schuifpui sloten.

De meest voorkomende schuifpui problemen die wij tegenkomen zijn: de schuifpui klemt, de schuifpui gaat helemaal niet meer open, afgebroken beslag en / of de schuifpui gaat niet meer omhoog.

Na verloop van tijd kan het zogeheten ‘loopwerk’ van een schuifdeur stroef gaan lopen. Ook kan het slot van de deur beschadigd raken. De meest voorkomende oorzaak is ophopend vuil. Een ander probleem is verzakking van de deuren, waardoor de sloten niet meer lekker in het kozijn vallen. Hierdoor kunt u de deur niet of nauwelijks meer afsluiten.

Onze specialisten kunnen snel uw sloten vervangen door een nieuw exemplaar, of een extra grendel aanbrengen voor een verhoogde inbraakbeveiliging. Het is tevens een optie om uw schuifpui te voorzien van een slot, waarop ook de sleutels van uw voor- of achterdeur passen.

Schuifpui Beveiligen-Lockit

Schuifpui beveiliging

Een schuifpui is een ware aanwinst voor menig woning: extra licht, het neemt weinig ruimte in, en is handiger dan openslaande deuren maar een schuifpui moet van beveiliging worden voorzien. Bij het kiezen van schuifpui beveiliging in de vorm van een slot, is het belangrijk om te letten op kwaliteit en veiligheid. Zo kiest u voor de beste beveiliging voor uw schuifdeur!

Het beveiligen van de schuifpui in uw woning is alvast een eerste stap in de goede richting. Daarnaast kijken we verder dan inbraakpreventie van deuren. Want hoe is het gesteld met de inbraakwerende maatregelen op de eerste en misschien wel tweede verdieping? Aanpak & Lockit Slotenmakers zorgt er voor dat u goed beschermd bent om zo inbrekers buiten te houden.

Schuifpui Herstel-lockit

Schuifpui herstel

Het komt gelukkig niet vaak voor. Maar het kan zijn dat er een poging is geweest om uw woning binnen te komen door de schuifpui. Is dit het geval? Dan loopt u een groot risico op beschadiging van het slot. Voor uw gemoedsrust én de levensduur van de pui is het aan te raden zo snel mogelijk een vakman in te schakelen, die de beschadigingen voor u repareert. Daarnaast kan er een ongelukje gebeuren, waardoor de schuifdeur een deuk, kras of andere beschadiging oploopt. Vaak is dit op te lossen met een simpele reparatie.

Ons bedrijf is actief in heel het land. Hiervoor werken wij samen met verschillende gespecialiseerde schuifpui reparateurs door heel Nederland. Wij kunnen snel ter plaatse zijn om uw schuifpui gangbaar te maken of inbraakschade te repareren.

Algemene schade

U moet dan denken aan schade door: inbraak, transport, brandschade, corrosie (roest), montageschade en onderhoudsachterstand. Veel voorkomende beschadigingen zijn: scheuren, gaten, krassen, uitgebroken stukken materiaal met en zonder structuur, deuken, vervormingen, verkleuringen en vervuiling.

Door veelvuldig gebruik van de schuifpui kan deze na verloop van tijd zeer stroef openen en sluiten. In de meeste gevallen is de oorzaak zand of ander vuil dat zich heeft opgehoopt in de geleiders. Gaat uw schuifdeur niet meer soepel open en/of dicht? Dan is de kans groot dat de geleider (waarover de pui heen en weer gaat) gerepareerd of schoongemaakt moet worden.

Hoe gaat dit in zijn werk? Haal de pui en de wielen uit de rails en maak deze schoon. Kijk de rail ook na op verbuigingen, deuken of andere vormen van slijtage. Spuit de wielen en rails vervolgens in met kaarsvet, olie of siliconen spray en plaats daarna de schuifpui weer op zijn plek. Als het goed is zal de pui nu weer soepel openen en sluiten. Is dit niet het geval? Raadpleeg dan een professional die alle onderdelen naloopt en eventueel repareert. Wij repareren deze schades terplekke weer als nieuw.

Schuifpui balkslot

Een voorbeeld van een geschikt slot voor een schuifpui is een balkslot. Dit type slot wordt ook wel schuifpuislot genoemd. Een schuifpuislot past op elke schuifpui en geldt als een gecertificeerde schuifpuibeveiliging. Een balkslot is een balk die op de schuifpui wordt bevestigd. Het balkslot helpt zelfs als de schuifpui een stukje open staat. Dit maakt het de Ideale schuifpuibeveiliging die ook zorgt voorventilatie.

Oplegslot

Een ander type schuifpuislot is het zogeheten oplegslot.  Bij dit slot zijn de cilinders aan de binnenzijde geplaatst en kunnen prima dienen als beveiliging voor de schuifdeur.

Overige opties

Naast het balkslot of het oplegslot kan schuifpuibeveiliging ook op een andere manier.  Zo kunt u bijvoorbeeld voor stift vergrendeling kiezen. Hierbij wordt een gat in het midden van de pui geboord, waar een pen in terechtkomt bij het sluiten van de pui.

Schuifpui reparatie op locatie

Voor een kwalitatief goed schuifpuislot kunt u het best een erkende en betrouwbare slotenmaker inschakelen. Een balkslot kan meestal gemakkelijk zelf worden aangebracht. Aanschaf bij en montage door een professional is aan te raden.

Wij werken door heel Nederland met verschillende gespecialiseerde schuifpui reparateurs en lossen problemen met slotsystemen, rollers en geleidersystemen vakkundig voor u op. Naast het repareren van schuifpuien, voeren wij ook complete schuifpuirenovaties uit. Alle bewegende en lopende delen van uw schuifpui vervangen we door nieuwe onderdelen. Vervolgens wordt de complete schuifpui door ons gesmeerd en afgesteld.

Aanpak & Lockit Slotenmakers helpt u snel en secuur met alle werkzaamheden die te maken hebben met sloten, cilinders en/ of beveiliging. Onze tarieven zijn transparant en onze monteurs zijn vakkundig, betrouwbaar en vriendelijk. Schuifpuien zijn vaak inbraakgevoeliger dan normale deuren. Wij helpen uw schuifpui te beveiligen. Wij kunnen u ook helpen met het herstellen van uw schuifpui.

Bij Lockit Slotenmakers géén onduidelijkheid over prijzen

Géén voorrijkosten
Géén spoedtarieven
Prijzen inclusief arbeid en materiaal

2 Jaar garantie
Altijd prijsopgave vooraf
Géén vanaf prijzen

Onze services:

Uw probleem, ons dagelijks werk!

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

Cor Simons | Directeur

Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

Neem contact met ons op  of  bekijk onze tarieven 

2 Jaar garantie     |     Heldere vaste tarieven     |     Geen verrassingen achteraf     |     Erkende en professionele installateurs

Bel ons