Waarom is kerntrekbeveiliging nodig?

Kerntrekbeveiliging is vandaag de dag, een van de belangrijkste, belangrijkste en goedkoopste manieren om de kans op een inbraak bij uw huis, appartement of bedrijfspand te verkleinen. U behoudt uw eigen sleutels en u kunt een object al voorzien van anti-kerntrekbeslag voor € 129,-.

U beveiligt zichzelf met anti-kerntrekbeslag voor de zogenoemde “Bulgaarse methode” van inbreken. Deze manier van inbreken wordt helaas al een hele tijd door inbrekers toegepast. Deze inbraakmethode is niet alleen heel snel (binnen 30 seconden zijn ze bij u binnen) maar ook nog eens geluidloos.

1 / 4

Hoe werkt kerntrekken en hoe beveiligt u zichzelf?

Om het kerntrekken op uw cilinder toe te passen, heeft de inbreker alleen een geharde schroef, een accutol en een klauwhamer nodig. De meer ervaren inbrekers, gebruiken een speciale kerntrekker. Deze kerntrekker schuiven ze over de schroef heen, waarna de inbreker uw cilinder binnen enkele seconden afbreekt of de cilinder uit de kern trekt. In beide gevallen is uw slot daarna kapot en kan de inbreker uw slot openen en toegang krijgen tot al uw waardevolle bezittingen. Met behulp van een schroevendraaier kan de inbreker nu uw slot bedienen.

Kerntrekbeveiliging is vandaag de dag geen luxe meer. Sterker nog, een kerntrekbeveiliging cilinder is als eis verplicht bij nieuwbouwwoningen volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen. Sterker nog, het is zelfs sinds april 2014 ook verplicht voor bestaande bouw. Onlangs werd deze eis voor inbraakwerendheid ook gepubliceerd in de Staatscourant. 

Door kerntrekbeveiliging beslag te laten plaatsen, zorgt u ervoor dat u woning beveiligd is voor een niet te hoog bedrag. Na het plaatsen van deze kerntrekbeveiliging is uw cilinder  beschermd tegen het forceren, afbreken en uitrekken.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging (SKG3 keurmerk) kan tot maximaal 1500 kg aan kracht weerstaan. Een knappe inbreker dus die door deze kerntrekbeveiligde cilindersloten heen komt.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een cilinder met kerntrekbeveiliging. In aanschaf zijn deze cilindersloten echter iets duurder. Het andere grote voordeel van kerntrekbeslag als kerntrekbeveiliging ten opzichte van een cilinder, is dat een inbreker aan het beslag gelijk kan zien waar hij of zij aan toe is. Waar het bij een cilinderslot best zo kan zijn dat de inbreker het wel eerst probeert, is die kans bij kerntrekbeslag een stuk kleiner. Zo komt de inbreker bij een cilinderslot ook niet binnen met kerntrekken maar zit u wel met een defecte cilinder waardoor u niet naar binnen of buiten kan.

Onze services:

 Al 30 jaar leidinggevend
 Heldere vaste tarieven
 Géén verrassingen achteraf
 Erkende en professionele monteurs
 Levering uit eigen voorraad

2 / 4

Wat kost kerntrekbeveiliging?

Wij leveren en plaatsen beslag met kerntrekbeveiliging en het 3 sterren SKG keurmerk al voor 129,- euro. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging (natuurlijk ook met deze zelfde 3 sterren SKG keurmerk), totale kosten zijn dan 139,- euro. Als u kiest voor beide kerntrekbeveiliging opties, bent u in totaal 183,- euro kwijt. Mocht de cilinder langer zijn dan een standaardmaat cilinder (30/30, deur 4 cm dik), komt er 10,- euro per verlenging bij. Dus mocht uw deur 5 cm dik zijn, bent u voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging 149,- euro kwijt. Het merk dat u van ons kunt verwachten is Dieckmann en Pfaffenhain. Met Dieckmann veiligheidsbeslag of een Pfaffenhain SKG 3 sterren cilinder met boorbescherming, is het zelfs voor de meest doorgewinterde inbreker niet mogelijk de kerntrekmethode binnen 5 minuten toe te passen blijkt uit de anti-kerntrek cilinder test. Wij leveren desbetreffende cilinders met kerntrekbeveiliging standaard met 3 dezelfde sleutels. Uiteraard is het ook mogelijk dat u zelf nog meerdere sleutels laat bijmaken (of als u van tevoren aangeeft meerdere sleutels te wensen, regelen wij dat natuurlijk voor u).

Dieckmann SKG3 Veiligheidsbeslag


 • TOTAALPRIJS
170,-

Dit is het totale bedrag
inclusief arbeid, anti-kerntrekbeslag en BTW.


Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

3 / 4

Welke kerntrekbeveiliging heb ik nodig?

Hoewel het kopen van veiligheidsbeslag en kerntrekbeveiliging voor de buitendeur wellicht in eerste instantie makkelijk lijkt, blijkt het in de praktijk toch wat lastiger. Er zijn meerdere zaken waar u rekening mee dient te houden, alvorens u het juiste beslag (of cilinder) kunt monteren of vervangen. Wij raden u dan ook aan om uw beslag te laten vervangen door een erkende slotenmaker. Hieronder hebben wij de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet indien u zelf anti-inbraak beslag of cilinder met kerntrekbeveiliging op de voordeur wilt monteren.

 • Kies altijd voor een SKG3 goedgekeurd veiligheidsbeslag en cilinder
 • 80% van de inbraken gebeurt door de kerntrekmethode. Kies daarom voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging
 • Posities van patentbouten, bevestigingsmateriaal en schilden verschillen per merk. Kies
 • daarom bij voorkeur voor hetzelfde merk veiligheidsbeslag als dat u nu op de deur heeft
  Zorg dat de dikte van de krukstift exact overeenkomt met de maat van het krukgat in uw slot. 
 • Kies voor een juiste PC-maat. In alle andere gevallen dat de PC-maat maar een beetje afwijkt van het slot, dan past het beslag niet. De PC-maat berekent u kortweg door te kijken naar de afstand in millimeters tussen hart krukgat en het hart van de cilinder. De meest gebruikte PC-maten voor gewone insteeksloten zijn 55mm en 72mm. Bij smalsloten wijkt dit af. Daarbij zijn de meest gangbare maten 72mm en 92mm. Daarnaast zijn er, hoewel zeldzaam, een aantal afwijkende maten verkrijgbaar zoals 70, 85 en 110mm.
PC maat

4 / 4

Hoe ziet kerntrekbeveiliging eruit?

Kerntrekbeveiliging voor uw cilinderslot is gemakkelijk te herkennen aan het rechthoekige blokje met afgeronde randen. Dit blokje zit op het schild of de rozet bij het cilinderslot. Het blokje dat dient als kerntrekbeveiliging, zorgt ervoor dat inbrekers niet gemakkelijk meer bij de cilinder van uw slot kunnen. Deze cilindertrekbeveiliging (ook wel uittrekbeveiliging, UTK, genoemd) zorgt ervoor dat indringers uw cilinder niet meer uit het slot kunnen trekken. Het blokje is smal waardoor er eigenlijk alleen ruimte is om de cilinder met een sleutel te bedienen. Het blokje draait ook mee waardoor de inbreker er met geen mogelijkheid, een schroef kan gebruiken.

Bij een cilinderslot met kerntrekbeveiliging en kerntrekbeslag is het voor indringers onmogelijk om makkelijk, snel en ongemerkt bij de cilinder te komen. U herkent de kerntrekbeveiliging verder aan het bewegende plaatje in de beveiliging waarmee uw slot rond draait in het slot. Echter, omdat het overgrote deel van de cilinder achter een massief anti-kerntrekbeslag is geplaatst kan een inbreker deze niet uittrekken of afbreken. 

kerntrekbeveiliging beslag

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons