Cilinders en sloten

Bent u pas geleden verhuisd of gaat u verhuizen? Dan raden wij aan om elke cilinder (van een buitendeur) te laten vervangen. U weet uiteindelijk nooit precies hoeveel sleutels van elke cilinder in omloop zijn. Bovendien is het altijd de vraag of u wel alle sleutels heeft gekregen bij de sleuteloverdracht.

Kiest u er voor uw cilinders te laten veranderen? Dan is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen SKG 2 en SKG 3-certificering. Beide cilinders voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Verschil is dat een SKG 3 cilinder voorzien is van zogeheten kerntrekbeveiliging.

Kerntrekbeveiliging heeft als voordeel dat uw cilinder er niet uitgetrokken kan worden door het zogeheten kerntrekken. Hierbij draait de inbreker een schroef in de cilinder, waarna schroef en cilinder uit de deur worden getrokken.

Er zijn ook cilinders in omloop waarvan de sleutels alleen te kopiëren zijn met een sleutelcertificaat. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gelijksluitende cilinders, waarmee u met één enkele sleutel meerdere deuren kunt openen. U heeft ook de keus uit een enkele- of dubbele cilinder of een cilinder met een draaiknop aan de binnenkant van de deur.

Sloten-Lockit
Reparatie hang en sluitwerk-Lockit
Deur Accessoires-Lockit

Knopcilinder

Wij kunnen ook cilinders leveren in combinatie met een knopcilinder. Deze cilinder is voorzien van een draaiknop en plaatsen wij vaak op de voor- of achterdeur.

De knopcilinder is gemakkelijk in gebruik: zowel overdag, maar ook voor het slapen gaan. U heeft geen sleutels meer nodig en draait met de knop de deur snel op slot.

Een ander groot voordeel van een cilinderslot met draaiknop: bij brand of paniek kunt u het pand snel verlaten en hoeft u niet eerst op zoek naar de sleutel. Niet voor niets raadt de brandweer een cilinderslot met draaiknop aan bij vluchtdeuren.

Cilinder SKG3

Het verschil tussen de SKG 2 cilinder en de SKG 3 cilinder zit ‘m in de beveiliging tegen de ‘Bulgaarse methode’: een slinkse manier van inbreken (ook wel kerntrekken genoemd).

Dit werkt als volgt: de inbreker draait met een schroef de kern uit een cilinderslot, waarna met een soort kurkentrekker de hele kern naar buiten getrokken wordt. Vervolgens is de deur met een eenvoudige schroevendraaier gemakkelijk te openen.

Deze methode is wél mogelijk bij een SKG 2 cilinder, maar dus niet bij een SKG 3 cilinder. Al heeft u het allerbeste slot- en veiligheidsbeslag gemonteerd op de voor- of achterdeur: tegen kerntrekken is alleen de SKG 3 cilinder beschermd.

Omdat kerntrekken geen lawaai maakt en relatief snel gaat, waarschuwt de politie tegenwoordig voor deze nieuwe inbraakmethode.

Cilinder gecertificeerd

Er is een verschil tussen gecertificeerde cilinders en standaard cilinders.

Een standaard cilinder kan bij elke sleutelspecialist onbeperkt worden gekopieerd. Bij een gecertificeerde cilinder is dit niet het geval. Hier gaat het vaak om cilindersloten met bijzondere extra’s, waarvan de producent niet toestaat dat de sleutel algemeen verkrijgbaar is.

Daarom wordt er bij deze cilinders een certificaat en een coderegistratie op naam meegeleverd. Sleutelspecialisten kunnen en mogen deze sleutel niet zo maar kopiëren. U moet dus terug naar de producent wanneer u één of enkele exemplaren bij wilt laten maken.

Het kopiëren van een gecertificeerde cilinder is duurder dan het bijmaken van een standaard cilinder. In het eerste geval weet u echter wel zeker dat een ‘per ongeluk verloren sleutel’ niet in verkeerde handen valt en onbeperkt bijgemaakt kan worden.

 

Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

Cor Simons | Directeur

Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

Neem contact met ons op  of  bekijk onze tarieven 

2 Jaar garantie     |     Heldere vaste tarieven     |     Geen verrassingen achteraf     |     Erkende en professionele installateurs

Bel ons