Cilinders en sloten

Bent u net verhuisd of gaat u verhuizen dan is het misschien raadzaam om ieder cilinder op een buitendeur te vervangen. U weet uiteindelijk nooit precies hoeveel sleutels t.b.v. van de cilinders in omloop zijn, en of u ze wel allemaal heeft gekregen bij de sleuteloverdracht.

Wilt u uw cilinders veranderen? Dan is het belangrijk om het verschil tussen SKG 2 en SKG 3 te kennen, de prijs van een cilinders is ook afhankelijk van deze certificering. Beide cilinders voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, maar een SKG 3 cilinder heeft kerntrekbeveiligingKerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat uw cilinder er niet uit te trekken is (d.m.v. een schroef die ze uw cilinder indraaien en met deze schroef uw cilinder uit de deur trekken).

Er zijn ook cilinders waarmee de sleutels alleen maar te kopiëren zijn met een sleutelcertificaat. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gelijksluitende cilinders waarmee u met een enkele sleutel meerdere deuren kunt openen. Beslis verder ook of u een enkel of dubbele cilinder wilt gebruiken, of een cilinder met een knop aan de binnenkant van de deur.

Sloten-Lockit
Reparatie hang en sluitwerk-Lockit
Deur Accessoires-Lockit

Knopcilinder

Wij kunnen ook cilinders leveren in combinatie met een knopcilinder. Een knopcilinder werkt met een draaiknop wordt vaak toegepast op de voordeur of achterdeur.

Inderdaad lekker makkelijk zowel overdag maar ook voor het slapen gaan. U heeft geen sleutels meer nodig en draait met de knop de deur snel op slot.

Een ander groot voordeel van een cilinderslot met draaiknop is dat u bij brand of paniek het pand snel kan verlaten en niet eerst op zoek hoeft naar de sleutel. Niet voor niets raadt de brandweer een cilinderslot met draaiknop vaak aan bij vluchtdeuren.

Cilinder SKG3

Het verschil tussen de SKG 2 cilinder en de SKG 3 cilinder zit in de beveiliging tegen het de “Bulgaarse” manier van inbreken (ook wel kerntrekken genoemd).

Hoe gaat dat in het werk: de inbreker kan met een soort kurkentrekker de kern uit een cilinderslot trekken. Ze draaien een schroef in de kern van het cilinderslot en met een soort kurkentrekker kunt u dan de hele kern naar buiten trekken waarna de deur met een simpele schroevendraaier te openen is.

Deze methode is wel mogelijk bij een SKG 2 cilinder maar dus niet bij een SKG 3 cilinder. Dus al heeft u het allerbeste slot en veiligheidsbeslag gemonteerd op de voor- of achterdeur, tegen het kerntrekken is alleen de SKG 3 cilinder beschermd.

Doordat deze methode geen lawaai maakt en relatief snel gaat, waarschuwt de Politie iedereen voor deze nieuwe inbraakmethode.

Cilinder gecertificeerd

Het verschil tussen een gecertificeerde cilinder en een standaard cilinder.

Kiest u voor een standaard cilinder, dan kan deze bij elke sleutelspecialist onbeperkt gekopieerd worden. Dat is niet zo bij een gecertificeerde cilinder. In dat geval gaat het vaak om cilindersloten met bijzondere extra’s, waarvan de producent niet wil dat de sleutel algemeen verkrijgbaar is.

Daarom worden er bij deze cilinders een certificaat en een code registratie op naam meegeleverd. Dan kunnen sleutelspecialisten de sleutel niet kopiëren en moet u terug naar de producent wanneer u één of enkele exemplaren bij wilt laten maken.

Het kopiëren van een gecertificeerde cilinder is duurder dan wanneer een standaard cilinder gekopieerd wordt. In het eerste geval weet u echter wel zeker dat een “per ongeluk verloren sleutel” niet in verkeerde handen kan vallen en onbeperkt bijgemaakt wordt.

Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

Cor Simons | Directeur

Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

Neem contact met ons op  of  bekijk onze tarieven 

2 Jaar garantie     |     Heldere vaste tarieven     |     Geen verrassingen achteraf     |     Erkende en professionele installateurs

Bel ons