Deurbeslag

Een deurknop en deurkruk zijn bedieningsorganen om een deur te openen en te sluiten. Een deurknop is rond en een deurkruk bestaat uit een horizontale hendel of handvat. Met een deurknop of een deurkruk wordt de deursluiting bediend: door de knop in de richting van het scharnier te draaien of respectievelijk de kruk naar beneden te duwen. Door vervolgens te trekken of te duwen wordt de deur geopend of dicht gedaan.

Een deurknop moet tijdens het draaien stevig vastgepakt worden, wat bij ouderen soms problemen geeft. Soms kan de deurknop niet draaien, een dergelijke knop dient dan alleen voor het openen en sluiten van de deur. Zo’n vaste deurknop kan dicht bij de rand van de deur geplaatst zijn of midden op de deur.

In Nederland wordt meestal een deurkruk gebruikt, die de dagschoot (of de klink) bedient. Tussen een deurkruk en de deur zit ter versiering meestal een krukrozet, of krukschild dat ook wel een lang– of kortschild wordt genoemd.

Schuifpui Beveiligen-Lockit
Slotenmaker Waalwijk Bedrijven

Kerntrekken

Kerntrekken is in essentie erg simpel. Met hulp van een boormachine schroeft de inbreker een schroef in het cilinderslot van de deur. Daarna kan hij of zij met een hamer de schroef met cilinder uit de deur trekken. Zo verkrijgt hij of zij toegang tot het slot. Nu is het een kwestie van het slot omdraaien met een bouwsleutel of schroevendraaier en de deur is open.

Anti-kerntrekbeslag

Kerntrekken is momenteel de meest voorkomende inbraakmethode bij de inbrekers, dit omdat het kinderlijk eenvoudig is en omdat het een snelle en onopvallende inbraakmethode is, de oplossing is ook eenvoudig en relatief goedkoop, meestal volstaat het om alleen het beslag van de buitendeuren te vervangen, Aanpak en Lockit Slotenmakers heeft regelmatig aanbiedingen waardoor u goedkoop de beveiliging van uw woonhuis op een hoger niveau kunt brengen.

Anti-kerntrek beslag ziet er vrijwel hetzelfde uit als gewoon veiligheidsbeslag maar een potentieel inbreker ziet het in een oogopslag en gaat verder in zijn criminele zoektocht naar een snelle inbraak.

Voor buitendeuren dient men alleen nog maar veiligheidsbeslag te gebruiken met anti-kerntrek beveiliging. Dit beschermt tegen het afbreken van een cilinder / profielcilinder en tegen het uit trekken van de profielcilinder. Dan is er ook  nog magneetbeslag, bij dit beslag zit er een schuifklepje voor de cilinder er dient eerst een schuifje met een magneet naar beneden geschoven te worden, voordat de cilinder zichtbaar wordt zodat deze met een sleutel het slot kan bedienen.

Tevens is ook het buiten deurbeslag er in vele materialen zoals: Aluminium in zilver tot bronskleurig , roestvast roestvrij staal, messing, brons en in koper uitgevoerd.

Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

Cor Simons | Directeur

Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

Neem contact met ons op  of  bekijk onze tarieven 

2 Jaar garantie     |     Heldere vaste tarieven     |     Geen verrassingen achteraf     |     Erkende en professionele installateurs

Bel ons