Deurbeslag

Een deurknop en deurkruk zijn bedieningsorganen om een deur te openen en te sluiten. Een deurknop is rond en een deurkruk bestaat uit een horizontale hendel of handvat. Met een deurknop of een deurkruk wordt de deursluiting bediend: door de knop in de richting van het scharnier te draaien of respectievelijk de kruk naar beneden te duwen. Door vervolgens te trekken of te duwen wordt de deur geopend of dicht gedaan.

Een deurknop moet tijdens het draaien stevig vastgepakt worden, wat bij ouderen soms problemen geeft. Soms kan de deurknop niet draaien, een dergelijke knop dient dan alleen voor het openen en sluiten van de deur. Zo’n vaste deurknop kan dicht bij de rand van de deur geplaatst zijn of midden op de deur.

In Nederland wordt meestal een deurkruk gebruikt, die de dagschoot (of de klink) bedient. Tussen een deurkruk en de deur is ter versiering meestal een krukrozet, of krukschild aangebracht, ook wel lang– of kortschild  genoemd.

Schuifpui Beveiligen-Lockit
Slotenmaker Waalwijk Bedrijven

Kerntrekken

Kerntrekken is erg eenvoudig. Met behulp van een boormachine schroeft de inbreker een schroef in het cilinderslot van de deur. Daarna wordt met een hamer de schroef mét cilinder uit de deur getrokken. Nu de dief toegang heeft tot het slot, is het een kwestie van het slot omdraaien met een bouwsleutel of schroevendraaier en de deur is open.

Anti-kerntrekbeslag

Kerntrekken is momenteel de meest voorkomende inbraakmethode bij de inbrekers.  Het is kinderlijk eenvoudig, snel en de inbreker kan het doen zonder op te vallen. De oplossing is eenvoudig en relatief goedkoop. Meestal volstaat om alleen het beslag van de buitendeuren te vervangen. Aanpak en Lockit Slotenmakers heeft regelmatig aanbiedingen, waardoor u goedkoop de beveiliging van uw woonhuis op een hoger niveau kunt brengen.

Anti-kerntrek beslag ziet er vrijwel hetzelfde uit als gewoon veiligheidsbeslag. Een potentiële inbreker ziet het in één oogopslag en gaat verder met zijn criminele zoektocht naar een snelle inbraak.

Voor buitendeuren is het altijd aan te raden veiligheidsbeslag te gebruiken met anti-kerntrek beveiliging. Dit beschermt tegen het afbreken van een cilinder / profielcilinder. Tevens wordt hiermee het uittrekken van de profielcilinder voorkomen.

Denk ook aan magneetbeslag. Hier zit een schuifklepje vóór de cilinder. Voordat de cilinder zichtbaar wordt, dient eerst een schuifje met een magneet naar beneden geschoven te worden. Hierna kan met een sleutel het slot worden bediend.

Tevens is er buiten deurbeslag in de materialen: aluminium (zilver tot bronskleurig) , roestvast roestvrij staal, messing, brons en koper.

Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

Cor Simons | Directeur

Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

Neem contact met ons op  of  bekijk onze tarieven 

2 Jaar garantie     |     Heldere vaste tarieven     |     Geen verrassingen achteraf     |     Erkende en professionele installateurs

Bel ons