Cilinderslot vervangen

Cilinderslot vervangen

Het vervangen van een cilinderslot is voor ons dagelijks werk. Cilindersloten zijn er in vele soorten en maten, van een standaard profielcilinder tot een SKG3 gecertificeerde cilinder met anti-kerntrek inrichting (beveiliging tegen het uit het slot trekken van uw deur).

Wat voor cilindersloten zijn er?

De standaard profielcilinders:

  • Eigenlijk zijn deze niet meer van deze tijd, veelal te openen met een normaal boortje of simpel te manipuleren.

De SKG3 cilinders:

  • Deze cilinders bieden goede weerstand tegen boren en tegen het trekken van de cilinders.

De gecertificeerde SKG3 cilinders:

  • Desbetreffende cilindersloten bieden goede weerstand tegen boren en trekken, tevens is het dupliceren van de sleutels beveiligd, alleen op vertoon van het certificaat kunnen sleutels gedupliceerd worden.

Insteek cilinderslot:

  • Dit is het slot wat in de deur is gemonteerd, hier zijn ook vele verschillende soorten in, van simpele niet gekeurde sloten tot SKG3 meerpuntsluitingen. Een goed insteekslot met SKG3 daar zijn er niet veel van, Nemef 4319 is er één van en dit is een mooi zwaar hoofdslot.In de meerpuntssluitingen komen we veel SKG3 sloten tegen, HMB verkoopt mooie degelijk SKG3 meerpuntssluitingen, deze worden gemaakt door Nemef gaan bijna nooit kapot en zijn tot in lengte van dagen leverbaar.

Cilinderoplegslot:

  • Oude sloten die we nog veel tegenkomen in oude steden, Cisa en Yale maken een standaard oplegslot waar ze de afgelopen 50 jaar niets aan hebben veranderd, Lips maakt een oplegslot wat voldoet aan het SKG, wat jammer is dat de prijs van het Lips oplegslot stijgt en de kwaliteit daalt. De schoten waren vroeger van messing en nu van zamac, de wanden van de slotkast is dunner geworden.

Zelf vervangen of laten vervangen?

Als u een advies wilt stuur ons een foto van uw slot en wij geven u een advies.

Zelf een cilinderslot vervangen is zeker mogelijk. Een oplegslot wordt al stukken lastiger, desbetreffend slot kunt u beter niet zelf vervangen. Stuur ons een foto van de voorkant, zijkant en achterkant van het slot en wij kunnen u adviseren.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan https://www.lockit.nl/sloten-vervangen

Continue reading

Macht van de grote slotenfabrikant

Vanmorgen bij een van onze vaste klanten wordt me een vraag gesteld waarom een grote slotenfabrikant hem direct benadert of zij zijn bedrijf niet rechtstreeks kunnen leveren en service kunnen bieden. Dit is een vermoeiend iets in de slotenbranche weinig respect voor de tussenhandel oftewel de slotenmakers, de vertegenwoordigers van de grote bedrijven en vooral van de grootste die moeten hun targets halen en hebben totaal geen principes, wij kopen sommige merken niet rechtstreeks in dit omdat vele fabrikanten geen voorraad hebben en omdat wij liever zaken doen met een groothandel die al 25 jaar ons vertrouwen niet heeft beschaamd.
(meer…)

Continue reading

Hang-en-sluitwerk winterse omstandigheden

De eerste koudegolf die over ons land ging levert veel problemen op met sloten, klachten en storingen die wij nu veel zien zijn cilindersloten die door het warmteverschil van binnen naar buiten condens aan trekken waardoor er wat ijsafzetting kan ontstaan waardoor de pallen in de cilinder niet in de juiste stand komen tevens ontstaat er roestvorming in de cilinder op plaatsen waar de antiboor beveiliging van mangaanstaal zit.
(meer…)

Continue reading

Deur dichtgevallen! Wat nu?

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt. Het moment dat je de deur achter je dichttrekt, in je zakken voelt en er achter komt dat de sleutels nog binnen op tafel liggen. Uw deur is dichtgevallen, wat nu? Als de buren een reservesleutel  hebben, bent u gered. Maar als die niet thuis zijn? In dat geval kunt u het beste een slotenmaker bellen.
(meer…)

Continue reading

Signalen dat u opgelicht wordt door een slotenmaker

De laatste tijd zijn er veel oplichters werkzaam in de slotenmakersbranche. Wij zien maar al te vaak dat klanten worden opgezadeld met extreme rekeningen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Let op de volgende signalen:

(meer…)

Continue reading
Bel ons