Beveiliging

Over de juiste beveiliging van een woning of bedrijfspand doen vele verhalen de ronde. De politie zegt ‘dit’, een handige kennis adviseert ‘dat’ en verzekeringsmaatschappijen geven op hun beurt weer een totaal ander advies. Op wiens inzicht moet u nu afgaan? Ons advies: vraag het aan de specialist!

Elk nieuw slot is voor ons een uitdaging: hoe maken we het open?

Om met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: wij krijgen alles open!  Als specialist weten wij precies welk slot ons veel werk en ‘problemen’ zal gaan opleveren.  Een inbreker gaat voor de ‘snelle buit’. Waar wij de tijd hebben, daar zal een inbreker proberen het slot snel te forceren. Zo niet, dan loopt hij uw deur voorbij.

Beste materialen
Een goede beveiliging zorgt er voor dat uw eigendom geen bunker of gevangenis wordt. Het begint altijd met het gebruik van het beste materiaal bij het afsluiten van deuren en ramen en dit ook duidelijk zichtbaar aan te brengen. Gelegenheidsdieven (in zo’n 95% van alle gevallen) die dit aan de buitenzijde zien, zijn dan al niet meer geïnteresseerd. Beveiligen kan vaak ook heel elegant worden toegepast. Uiteraard zorgen wij er voor dat u geen cipier wordt met bossen sleutels. Eén sleutel voor de buitenkant, waarmee u alle sloten kunt openen en maximaal één sleutel voor eventuele raam of schuifpui-sloten.

Zwaardere middelen
Voor een inbreker die op zoek gaat naar een buit met een hogere waarde zijn zwaardere inbraakwerende maatregelen nodig. Zwaardere sloten in combinatie met een alarminstallatie bijvoorbeeld. Hiermee wordt de inbreker al gedetecteerd voordat hij binnen is. Ook inbraakvertragend glas of glasverbetering met inbraakwerend folie is mogelijk. Daarnaast kunnen we rookgeneratoren plaatsen die het pand binnen tien seconden vol met rook zetten. De inbreker kan dan niets meer waarnemen.

Panic rooms
Wat we tegenwoordig steeds meer zien zijn zogeheten ‘panic rooms’: versterkte ruimtes in een woning of bedrijfspand waar dure objecten veilig in kunnen worden opgeborgen. Bewoners en medewerkers vinden in deze ruimte een veilig heenkomen in geval van binnendringen of een overval.

Een ‘panic room’ geeft u de benodigde tijd om de politie te bellen. Deze ruimtes kunnen we, indien nodig, zelfs kogelwerend uitvoeren. Wordt de woning of bedrijfspand met dit soort draconische maatregelen niet een soort fort? In de praktijk valt dit reuze mee. Over het algemeen zijn de aanpassingen niet echt zichtbaar en vallen ze niet direct op. Vaak is een is een verstevigde ruimte ook niet echt nodig.

Kluis of brandwerende kast
Een brand- en brandwerende kast (kluis) om kostbare en of dierbare spullen veilig in op te bergen is in de meeste gevallen afdoende. Bij de aanschaf van een kluis is het belangrijk van te voren de waarde en het volume te bepalen van de goederen die er in worden opgeborgen. Nog een belangrijk punt: een kluis dient altijd te worden vastgezet, al weegt hij meer dan 1000 kilo.

Helaas constateren wij maar al te vaak dat er niet goed wordt nagedacht bij de aanschaf van een kluis. Een brandwerende kluis is meestal niet inbraakwerend en een inbreker heeft deze dan ook binnen vijf minuten open. Er zijn braak- en brandwerende kasten waar zelfs een specialist twee dagen voor nodig heeft om hem open te breken. Wij hebben alle middelen en tijd om uw kluis vakkundig te kunnen openen, als het kan zonder schade.

Bel ons