Veiligheidsbeslag

Beslag, in dit geval veiligheidsbeslag is een beveiligingsproduct voor buitendeuren.

Het beslag bestaat altijd uit een set van een buiten- en binnenschild. Het buitenschild wordt vanuit de binnenzijde vastgeschroefd, zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant. Hierdoor is het zeer moeilijk om het schild te verwijderen en zo beter bij het cilinderslot te komen. Zonder bescherming van het schild kan de cilinder namelijk zeer eenvoudig vernield worden door middel van de zogenaamde “Bulgaarse methode”, een verzamelnaam van verschillende manieren om de cilinder af te breken.

Het veiligheidschild aan de buitenzijde, dat dikker is dan een standaardschild, zorgt ervoor dat de cilinder niet uitsteekt. Hierdoor krijgt een inbreker geen grip op de cilinder.

Veiligheid deurschilden worden sinds een aantal jaren standaard op buitendeuren van nieuwbouwhuizen gemonteerd. En op de bestaande bouw worden ze vaak gemonteerd door woningcorporaties. Die voldoen aan het SKG** keurmerk. Voor betere beveiliging met anti-kerntrek moeten huurders zelf anti kerntrek beslag aanbrengen.

Veiligheidsdeur beslag wordt geleverd met het SKG** zonder anti-kerntrek beveiliging en SKG*** met anti-kerntrek beveiliging keurmerk.

Veiligheidsbeslag met anti-kerntrek beveiliging

Kerntrekken is momenteel de meest voorkomende inbraakmethode bij de inbrekers, dit omdat het kinderlijk eenvoudig is en omdat het een snelle en onopvallende inbraakmethode is, de oplossing is ook eenvoudig en relatief goedkoop, meestal volstaat het om alleen het beslag van de buitendeuren te vervangen, Aanpak en Lockit Slotenmakers heeft regelmatig aanbiedingen waardoor u goedkoop de beveiliging van uw woonhuis op een hoger niveau kunt brengen.

Anti-kerntrek beslag ziet er vrijwel hetzelfde uit als gewoon veiligheidsbeslag maar een potentieel inbreker ziet het in een oogopslag en gaat verder in zijn criminele zoektocht naar een snelle inbraak.

Voor buitendeuren dient men alleen nog maar veiligheidsbeslag te gebruiken met anti-kerntrek beveiliging. Dit beschermt tegen het afbreken van een cilinder / profielcilinder en tegen het uit trekken van de profielcilinder. Dan is er ook  nog magneetbeslag, bij dit beslag zit er een schuifklepje voor de cilinder er dient eerst een schuifje met een magneet naar beneden geschoven te worden, voordat de cilinder zichtbaar wordt zodat deze met een sleutel het slot kan bedienen.

Tevens is ook het buiten deurbeslag er in vele materialen zoals: Aluminium in zilver tot bronskleurig , roestvast roestvrij staal, messing, brons en in koper uitgevoerd.

Bel ons